“De manier waarop ik naar therapie kijk is niet dat het je leven zal veranderen, maar de manier waarop je je leven leeft. “

De keuzes die je maakt, de gebeurtenissen die je vormen, de eigenschappen waarmee je geboren bent, ze komen allemaal samen in de persoon die je bent op dit moment.  

In de tien jaar dat ik als therapeut werk heb ik veel geleerd van de cliënten die ik heb mogen helpen. Honderden personen, allemaal met hun eigen, unieke persoonlijkheid, gevoelens, gedachten en gedrag. In het begin paste ik vooral toe wat mijn docenten en de boeken mij hadden geleerd. Gedurende de jaren en de ervaringen veranderde dat. Ik ging, wel met de kennis die ik heb opgedaan, op een andere manier kijken. De ander geeft zelf aan wat hij nodig heeft.  Van mijn cliënten heb ik het meest geleerd, ik heb geluisterd naar wat ze belangrijk vinden in een therapeut. Gekeken naar wat maakt dat er een verandering kon plaatsvinden. Gevoeld wat echt was. Zo ben ik langzaam gegroeid naar de therapeut die ik nu ben. Met mijn eigen stijl, kunde en methoden. Ik heb me laten inspireren door nieuwe behandelmethoden, geleerd van andere deskundigen op mijn eigen vakgebied en daarbuiten, zelf geoefend en nieuwe werkvormen bedacht en laten samenkomen met oude beproefde methoden. Ook volg ik supervisie en volg ik regelmatig bijscholing.

Er is geen moment dat je niet in ontwikkeling bent, elke dag komen er nieuwe ervaringen bij, deze kunnen je remmen of je kunt er van leren. Ik leer graag. Op professioneel gebied blijf ik me ontwikkelen door bijscholing te volgen en recente ontwikkelingen van de wetenschap bij te houden. Daarnaast wordt ik ook actief betrokken in de ontwikkeling van sociale wetenschap. Zo wordt mijn expertise ingezet in verschillende publicaties en onderzoeken.

“Je leert door te ervaren, je kunt steeds maar weer uitgelegd krijgen hoe iets werkt, maar het kwartje valt pas wanneer je het zelf beleeft. Ervaren betekent, doen, beleven, voelen en bij jezelf ontdekken.”

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT). Dramatherapie behoort tot de vaktherapieën die als zelfstandige beroepsverenigingen lid zijn van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Voor opname in het beroepsregister (SRVB) van de FVB worden eisen gesteld aan opleiding, werkervaring, bij- en nascholing, intervisie en supervisie. De opleiding tot dramatherapeut is door de overheid erkend.

Erkenning van de zelfstandig gevestigd dramatherapeut  door de NVDT vindt plaats na registratie in het beroepsregister (SRVB).  

Ook sta ik ingeschreven bij de ACBS, een vereniging van therapeuten, onderzoekers en anderszins betrokkenen die zich bezighouden met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Relational Frame Theory (RFT) en het functioneel contextualisme (FC).

 

In mijn werk als behandelaar vind ik het van groot belang dat de methoden die ik gebruik of die mijn werk sterk beïnvloeden zoveel mogelijk bewezen effectief zijn. Ik ben dan ook voortdurendactief om te werken volgens de meest recente inzichten op het gebied van psychologie. Deze inzichten intregeer ik in mijn bestaande werkwijze en deze vormen samen één geheel.

NIEUWS! 

Ervaringsgericht is de praktijk van Melanie Visscher. Ze werkt nauw samen met andere zelfstandigen. Stuk voor stuk enthousiaste en bovenal deskundige therapeuten. 

 

Melanie Visscher

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0628657302

  

Nadia Koolma,

Nadia is werkzaam op donderdag bereikbaar op dinsdagochtend.

06-36493455

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Dit zijn wij:

Nadia Koolma, dramatherapeut. Nadia kijkt mee naar jouw klachten, behoeften, talenten en ontwikkeling. Als dramatherapeut zet zij spel werkt zij met symboliek, visualisaties en ervaringsgerichte oefeningen. Om zo helder te krijgen waar jij tegen aanloopt en waar de ruimte ligt voor verbetering en versterking.

 

Nadia is gespecialiseerd in het werken met hoogsensitiviteit, prikkelverwerking, angst en depressie klachten. Haar kracht ligt bij het aanvoelen en aansluiten van en bij de cliënt. Het samen kijken en ervaren van de problematiek staat centraal waardoor er een veilige en vertrouwelijke sfeer wordt gecreëerd tijdens de sessies. Dit gebeurt met puurheid, aandacht, humor en levendigheid die Nadia goed om weet te zetten in drama therapeutische opdrachten die aansluiten bij de hulpvraag van de cliënt.

 

Nadia is lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB), de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de Register voor Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Ze werkt tevens als dramatherapeut in haar eigen praktijk Straal! waar ze zich volledig richt op de gevoelige en hoogsensitieve mens. Hiernaast heeft ze een blog De Nieuwe Meiden waar ze schrijft over bewust leven en waar ze regelmatig workshops organiseert over hoogsensitiviteit.

  

 

 

 

 

© Ervaringsgerichte therapie | realisatie: Pulso reclame