Je baby’s blauwdruk is de biologie tussen moeder en kind, waarin is vastgelegd wat de meest wenselijke manier is voor je baby om zich te ontwikkelen én hoe jij als moeder je baby het beste in staat stelt om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

 

En deze biologie ligt al heel lang vast in jullie beider genen, wanneer je deze volgt stel je je baby in staat om te groeien zoals dit bedoeld is. Klinkt makkelijk en dat kan het ook zijn, maar in onze huidige maatschappij is dit niet meer altijd zo helder als dat je zou willen. Opvoedboeken, protocollen van het consultatiebureau en een heleboel meningen van iedereen om het gezin heen.

 

Daarnaast is elke baby uniek, hij groeit op in zijn eigen unieke omgeving en past zich daaraan aan. De manier waarop je baby zich ontwikkelt is een samenspel van zijn genen en ervaringen die hij opdoet. De mate waarin hij prikkelgevoelig is speelt hierbij een grote rol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melanie heeft hierover een boek geschreven wat vele nieuwe inzichten geeft over de fysiologie tussen moeder en kind. Vele wetenschappelijke onderzoeken zijn verbonden tot 1 helder verhaal. Wat is normaal? Wat heeft je baby nodig? Welke rol speel jij hierin?

 

Aanvullend kun je bij Ervaringsgericht terecht voor persoonlijke begeleiding voor moeders (gezinnen) en hun jonge kinderen. Ontwikkeling, regulatie, prikkelgevoeligheid, ervaring en interactie staan hierin centraal. Wanneer jullie vragen hebben over jullie eigen unieke situatie, iemand die kan meekijken naar hoe de ontwikkeling verloopt en hoe jullie samen het gezin en jullie eigen stijl vormgeven. Is dat hoe het van nature ook bedoeld is? Past het bij jullie baby? Wat heeft deze nodig van jullie? Wat zijn de behoeften van jullie kind? Hoe leer je deze behoeften te herkennen? Is wat er gebeurt normaal, of moet er verder worden gekeken naar mogelijk medische oorzaken?

 

Deze vorm van begeleiding verloopt via de mail, via skype of telefonisch en is daardoor voor iedereen in Nederland en Vlaanderen toegankelijk.

 

Meer lezen over het boek?

© Ervaringsgerichte therapie | realisatie: Pulso reclame